Waarom contactloze levering?

Contactloze levering is niet nieuw – het wordt al decennia lang met succes beoefend binnen vele gebieden. Binnen het B2B-segement vooral doormiddel van nachtdistributie. Met deze speciale leveringsvorm, worden de goederen ’s nachts geleverd en bereiken goederen de ontvanger voor het begin van de werkzaamheden voor 8 uur ’s morgens.

De goederen worden geleverd binnen individueel overeengekomen opslaglocaties zoals binnen goederensluizen, de kofferbak van een voertuig van een monteur of binnen kluizen. Bij levering ’s nachts wordt ook het risico van overdracht van het coronavirus aanzienlijk geminimaliseerd, omdat er ’s nachts maar weinig mensen onderweg zijn of omdat er ’s nachts meestal niet gewerkt wordt.

In het B2C-segment ontvangen de klanten de zendingen vaak via pakketstations.

Contactloze levering kan ons vandaag helpen om het Sars-CoV-2 coronavirus effectief in te dammen. Daarom wil nox NachtExpress, de Europese marktleider op het gebied van levering voor aanvang van de werkzaamheden, haar kennis en ervaring op het gebied van contactloze levering beschikbaar stellen om het aantal nieuwe besmettingsgevallen zoveel mogelijk te helpen minimaliseren. Contactoze levering moet goed doordacht zijn, vooral als het gaat om de levering van gevoelige medicijnen en verbruiksartikelen of reserveonderdelen voor zeer complexe medische apparatuur.

Deze terugkerende informatie is ook te vinden in Case Studies_Jungheinrich

Contactloze levering - bent u er klaar voor?

Contactloos is mogelijk voor vele industrieën en productgroepen. Ook voor uw industrie of productgroep?

Contactloze levering

Zo kan het werken:

Levering in Goederensluizen

Als het gaat om de levering aan apotheken, detailhandels, technologiebedrijven en andere afnemers, heeft de levering binnen goederensluizen zijn waarde reeds bewezen.
Een goederensluis kan een speciale ruimte zijn binnen een bedrijf, werkplaats of zorginstelling. Deze sluis moet de goederen en producten beschermen tegen wind en weer, maar ook tegen extreme kou en hitte, en moet afsluitbaar zijn.

De levering vindt contactloos- en zonder ontvangst plaats voor aanvang van de werkzaamheden en de goederensluis wordt weer vergrendeld. Hierdoor worden de goederen beschermd tegen diefstal en kan contact tussen bezorger en ontvanger worden vermeden.

Als u niet zeker weet of uw locatie geschikt is voor het plaatsen van een goederensluis, adviseren wij u graag.

Levering in Kluisjes

Een goederensluis of een afsluitbare ruimte voor de levering van goederen is niet altijd beschikbaar. In dit geval kunt u terugvallen op speciaal ontwikkelde, afsluitbare kluisjes.

Goede ontwerpen bieden betrouwbare bescherming, zijn robuust, onverwoestbaar, waterdicht en weerbestendig en zijn verkrijgbaar in verschillende maten.
We hebben zeer goede ervaringen met dit systeem wanneer een goederensluis niet was te realiseren. Dit systeem is in zeer korte tijd klaar voor gebruik en is niet duur.

Onze experts beantwoorden graag uw vragen over onze mogelijkheden voor de aanschaf van kluisjes.

Levering binnen de kofferbak

Een goederensluis of een afsluitbare ruimte voor de levering van goederen is niet altijd beschikbaar. In dit geval kunt u terugvallen op speciaal ontwikkelde, afsluitbare kluizen.

Goede ontwerpen bieden betrouwbare bescherming, zijn robuust, onverwoestbaar, waterdicht en weerbestendig en zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

We hebben zeer goede ervaringen met dit systeem wanneer een goederensluis niet realiseerbaar was. Dit systeem is in zeer korte tijd klaar voor gebruik en is niet duur.

Onze experts beantwoorden graag uw vragen over kluisjes.

Er zijn nog een aantal andere mogelijkheden voor de implementatie van contactloze logistiek. Wij willen u graag deze mogelijkheden laten zien om uw medewerkers, klanten en partners te beschermen en tegelijkertijd een effectieve en veilige logistiek op te bouwen voor uw organisatie.

Elk bedrijf en elk bedrijfsmodel stelt bijzondere uitdagingen voor contactloze logistiek. Als u specifieke vragen heeft aan onze experts, dan horen we dit graag van u.