10 stappen die genomen moeten worden om contactloos te kunnen leveren:

Bij het implementeren van contactloze leveringen, is het belangrijk om de juiste leveringsmethode voor de betreffende productgroepen te kiezen.

De volgende 10 stappen geven u een inzicht in alle bijkomende zaken die van toepassing zijn, wanneer u uw goederen contactloos wilt laten leveren. Heeft u verder nog vragen? Laat het ons direct weten en neem contact met ons op.

Wij hebben een team van experts samengesteld. Zij adviseren u graag over de mogelijkheden van contactloos leveren.

Onze collega’s zijn ervaren en hebben langjarige ervaring in het verzorgen van contactloze logistiek binnen de verschillende klantgroepenen van de markt.

Zij kennen de procedures, die nodig zijn, voor het contactloos kunnen leveren en hebben deze procedures eerder bij nieuwe accounts geimplementeerd. Zij hebben diepgaande kennis van uw markt en kunnen u adviseren welke leveringsmethodes voor uw productgroep geschikt zijn.

Op basis van de aan te leveren materiaalgroepen wordt samen met u de juiste vorm van aanlevering bepaald. Er moet speciale aandacht worden besteed aan de goederen, hoe robuust ze zijn, of ze gevoelig zijn voor vocht en om welke hoeveelheden en maten het gaat. Afhankelijk van de aard van de goederen kan dan de juiste leveringsoptie worden gekozen.

Er zijn verschillende leveringsmogelijkheden die, afhankelijk van de kenmerken van uw bedrijf en de te leveren goederen, bijzonder goed of minder goed geschikt zijn voor contactloze levering.

De juiste optie kan worden geselecteerd op basis van de eerder gemaakte analyse. Naast de goederensluis, kluizen en koffers kunnen ook meer onconventionele locaties zoals carports, zomerhuizen of verkoopruimten op het eerste gezicht geschikt zijn. Hier is het belangrijk om te overwegen o-f en hoe deze moeten worden vergrendeld. Om aansprakelijkheidsredenen heeft een afsluitbare oplossing altijd de voorkeur!

Nadat is verduidelijkt op welke plaats de goederen moeten worden geleverd, wordt de beschikbaarheid ervan en de te leveren hoeveelheid per levering bepaald.

Is de opslaglocatie 24 uur per dag bereikbaar of zijn er specifieke tijden waarop de goederen moeten worden geleverd? Verduidelijk deze vragen met uw ontvangers. De hoeveelheid goederen is belangrijk voor uw bezorger, zodat hij zijn routes en voertuigen daarop kan afstemmen.

Zodra de leveringsoptie, de bereikbaarheid van de opslaglocatie en de hoeveelheden goederen zijn gedefinieerd, informeert u uw leverancier of vervoerder over eventuele wijzigingen in de inkomende levering. Hierdoor kan de verkoper of vervoerder zijn chauffeurs informeren over contactloze levering en de leveringen voor uw organisatie daarop aanpassen. Als uw leverancier vragen heeft, zullen we deze vragen graag beantwoorden.

Om een stipte levering te kunnen garanderen, moet de parkeerruimte zo duidelijk mogelijk worden aangeduid. Geef hierover schriftelijk een duidelijke en heldere omschrijving, zodat uw bezorger alle relevante informatie kan doorgeven aan zijn chauffeurs. Tip: Een foto maakt de levering veel eenvoudiger!

De volgende stap is om te verduidelijken hoe de bezorger toegang krijgt tot de door u gekozen bezorgmogelijkheid. Hoe is de locatie afgesloten?

Er zijn verschillende mogelijkheden om de leveringslocatie te vergrendelen. Bijvoorbeeld hangsloten, cijfercombinatiesloten, elektronische sluitsystemen met transponders of chips, enz.

Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze, als die nog niet beschikbaar is.

Als de toegangsmogelijkheden zijn vastgelegd, moet de toegang worden gegarandeerd. Als het om een gemeenschappelijk slot of een elektronisch sluitsysteem gaat, moet de sleutel of de toegangskaart worden doorgegeven. In het geval van een combinatieslot, de bijbehorende code.

Nachtleveranciers hanteren veelal vaste levertijden.

NOX levert om 6 uur, 7 uur en/of om 8:00 uur ’s morgens. IN het geval van dagzendingen kunnen wij voor 12.00 uur in de middag leveren of leveren we gewoon tussen 9.00 en 17.00 uur.

Om te weten wanneer uw goederen aankomen, stelt u een tijdsvenster met uw leverancier in.

Zo kunt u uw dagelijkse routes optimaal laten plannen. Maak met uw leverancier afspraken over de ontvangst van de levering. NOX levert zonder ontvangstbewijs. De levereringsscan dient als bewijs van levering. Voor meer informatie, neemt u contact met ons op.

Om te kunnen weten wanneer uw goederen aankomen, stelt u een tijdsvenster van levering in met uw leverancier. Zo kunt u uw dagelijkse routes optimaal laten plannen. Belangrijk: Maak goede afspraken met uw leverancier over de ontvangst van de levering!

NOX levert zonder ontvangstbewijs. De leveringsscan dient als bewijs van levering. Neem contact met ons op als u hierover meer wilt weten.

De goederen ophalen bij de voorafbepaalde opslagmogelijkheid. (kofferbak, depot, container, safebox etc. )